marți, 25 octombrie 2011

Generatorul de curent care fură ...curent!

De o vreme bună încoace la casa de la deal, am montat un generator de curent. Acolo nu există altă utilitate. Deci pompe de apă pe curent, centrala pe lemne cu pompe de căldură pe curent, boiler de apă caldă pe curent. Și cum furtunile sunt năprasnice, curentul cade relativ des. Deci, soluția a fost generatorul cu pricina.

Și cum îi șade bine oricărui gospodar am pus un generator nițel mai isteț. Adică știți cum face apa când se oprește? bolborosește. E, cică așa face și curentul. Iar acest generator pasămite știe și pornește singur singurel cu vreo 15 secunde înainte să se oprească curentul și se oprește la vreo 15 după ce vine curentul și se stabilizează tensiunea. Tare nu? Deocamdată da, dar....

Într-o zi cum stăteam eu afară în curte numaidecât ce vine vecinul și mă întreabă ce e "aia galbenă" din curte. "Generator de curent" zic.

V: Da da știu că am avut și eu. Dar ia să nu îl mai porniți că îmi ia curentul din casă.
Eu: .... Cum adică?
V: Păi cum îi dai drumu' după câteva secunde îmi cade curentul în casă.
Eu: Nu are nici o legătură.
V: Ba cum să n-aibă? Cum îl oprești cum vine curentu' înapoi.

Mmmmm  logic!

Au trecut doi ani deja și acum 3 zile am avut cu el aceeași discuție. Dar identică. El susținând că a avut și el și știe ce e, dar să nu îi mai drumul. Chiar a și intrat în curte și a apăsat pe butonul de avarie când eu nu eram, dar ce nu știe vecinu, că tot a avut și el, e că butonul de avarie rămâne apăsat. Și proprietarul își dă seama că a fost apăsat de cineva.

Așa că acum, mi-am montat și camere de supraveghere.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu