miercuri, 12 octombrie 2011

Care este diferența?

Ce ne deosebește de maimuțele care își bagă câte un deget în dos apoi îl bagă în bot? Păi, pe unii dintre noi, nimic, dar în genere conștiința, respectul de sine, intelectul și ar mai fi câteva care momentan nu fac subiectul discuției.

Unde vreau să ajung este foarte aproape de fapt în cazul de față. Iată: Computerul indiferent sub ce formă, ne umple viețile (cu tone de gunoi și )cu informație scrisă. Rar în limba română dar totuși. Chiar și atunci când este rar, de cele mai multe ori este fără diacritice. Înțeleg că la început nu aveam opțiunea de diacritice. Dar lucrul nu mai e de actualitate de multă vreme. Toate computerele acum au limba română.

De ce se scrie cu "boona c m faci? bn ma duc la doosh" Asta nu e limba română.

Din moment ce mulți români au  făcut efortul efectiv de a reînvăța să scrie repede  în română, și cei care au făcut acest efort știu de ce e un efort (pentru că diacriticele sunt în afara reflexelor anterioare de tastare), și l-au făcut nu pentru că e la modă, ci pentru că vor să scrie în română, mă aștept ca măcar din bun-simț minim să scrie și restul de "scriitori" la fel.

Da' de unde?! Pe saiturile de stiri uite asa se scrie. Si sunt saituri de stiri in limba romana. Ca să nu mai vorbim de faptul că un procent alarmant scrie într-o englezo-pidgin-română. Pe facebook, messenger de orice fel, sms etc. Și ca să nu mai vorbim, din nou, de faptul că nu se înțelege ce spui în anumite cazuri.

Sunt ciudat nu?

Vah saloot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu